Punta Cana- kanske Karibiens bästa stränder

Punta Cana, som ligger i landet Dominikanska republiken är precis som man förväntar sig att Karibien ska vara- vit sand,turkost vatten och vajande palmer. 
De milslånga sandstränderna i Punta Cana är nog enligt många den bästa i hela Karibien. Stranden passar alla på något sätt! Gillar du att vindsurfa,vill du åka ut på snorkeltur eller kanske bara sola under en palm?
Punta Canas stränder har allting.
 Alla bilder är tagna från Vings hemsida! http://ving.se
I vinter kan du ta dig till Punta Cana med charter via Ving
Här kommer du få läsa om de olika orterna,klimatet, säkerhet och mycket annat. Välkommen till paradiset! 
 
 
 
Ocean blue sand 
 
 
Geografi

Dominikanska republiken ligger i Karibien, på ön Hispaniola. På den västra sidan av ön ligger Haiti, och på den östra sidan ligger Dominikanska rep. Det pågår tyvvär en hel del oroligheter i Haiti efter den tragiska jordbävningen 2010. Trots att de är grannländer så är Dominikanska republiken betydligt säkrare än Haiti. 
 
Punta Cana, som detta inlägg handlar om, ligger på ostkusten.(Se den röda "knappnålen" på kartan."
 
 
 
Klimat

I Punta Cana är temperaturen i både luften och vattnet behaglig året om.Temperaturen under dagen ligger på cirka 25-33°C, vattentemperaturen pendlar på ungefär samma nivå, mellan 25-30°C.
Den bästa tiden att åka är den tiden då Ving har charter, alltså under vintern. 
Även om du åker under torrperioden är det inte garanterat att din semester blir 100% regnfri, men den mesta tiden kommer du få uppleva solen.  
 
Stränder

Stränderna i Punta Cana har kritvit strand, turkost vatten och är kantad av gröna palmer. Ibland kan det gå höga vågor, men stora delar av stränderna skyddas av rev längre ut i havet, som minskar vågorna. Det är skillnad i ebb- och flod, och undervattenströmmar kan förekomma, precis som i hela världen. Badar du med normal försiktighet och respekterar eventuell rödflaggning så ska du se att du får en trevlig simtur.
 
De flesta större All inclusive resorten med Ving ligger precis vid denna underbara strand, där du kan sola,bada,och utöva flera vattensporter, som till exempel vindsurfing.  
 
 
Utflykter

Om du vill ta någon dags paus från solandet och badandet kan du göra en utflykt. Du kan faktiskt boka vissa utflykter via Ving. Bland annat kan du åka på guidad tur i huvudstaden "Santo Domingo" eller kanske åka på en "Tropical Expedition". Läs mer här:  http://www.ving.se/dominikanska-republiken/punta-cana/utflykter
 
 
Säkerhet

Dominikanska republiken har tyvvär en kriminalitet som är högre än i Sverige. På hotellet och guidade turer kan du nästan känna dig helt säker, men utanför hotellområdet på egen hand, är på egen risk. Det du absolut ska undvika är att lämna hotellet på kvällarna. På flygplatsen, håll koll på alla resenärer (speciellt barn) och väskor.
 
Ha inte med dig för dyra grejer ut på stranden, flygplatsen osv. Förvara pass,pengar, mobiler och dylikt i safety boxen (Om ditt hotell har det) eller ta med dig det och håll stenkoll. Visa inte att du har värdesaker.
Ha gärna en kopia av ditt pass ifall det skulle försvinna!
 
När du ska bada i havet gäller samma saker som vart som helst- bada försiktigt, bada inte ensam, respektera rött flagg osv...
Maneter och hajar är ovanliga i Punta Cana. De flesta maneter klarar inte av att leva i Punta Cana, då vågorna ibland kan vara ganska höga. 
 
Solen är stark och du bör skydda dig med vattenresistent solkräm, helst ska den ha spf 30 eller högre. Täck känsliga områden som axlar och hårbottnen så ofta som det går. Smörj in dig regelbundet efter bad!
 
Denguefeber förekommer i Dominikanska republiken. Det är fler myggor under regnperioden, och det är alltså fler fall under regnperioden. De flesta myggor som bär på denguefeber sticker under dagen. Det finns i skrivande stund ingen profylax eller vaccin mot denguefeber, så det som gäller är att undvika myggstick. Några tips är...
.Använd myggmedel 
.Använd eventuellt impregnerat myggnät för fönster, sängar osv.
.Undvik alkohol (myggor känner när du har förtärit alkohol)
.Bär ljusa kläder
.Ha inte fönster och dörrar öppna så myggor kommer in.
Läs gärna mer på http://myggfeber.se
 
Om du iakttar normal försiktighet så behöver du inte oroa dig. Låt inte det negativa skrämma iväg dig. 
Läs mer om säkerheten http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Karibien/Reseinformation/Reseinformation-Dominikanska-republiken--sys/ 
 

Så innan du drömmer dig vidare så kanske du vill veta lite grundfakta?

Resmålet

Punta Cana, på Dominikanska republikens östkust har en befolkning på ca 100.000.

Så reser du hit

Till Punta Cana kan du resa med Vings charterresor under vintersäsongen oktober-mars. Avresa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Flyget landar på flygplatsen utanför Punta Cana. 

Vi erbjuder även reguljära paketresor till Punta Cana året runt.

Flygtid

Ca 12 timmar och 45 minuter från Stockholm.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid -6 timmar. Vintertid: svensk tid -5 timmar.

Vår service

Ving har personal på resmålet under vintersäsongen (oktober-mars), nås på servicetelefon och e-post.

Transfer

Flyget landar i Punta Cana. Transfer till Punta Cana ingår inte, men kan köpas till. Ca 25 kilometer från flygplatsen till hotellen i Punta Cana och det tar ca 30 minuter till första hotellet.

Om du flyger reguljärt och bokat transfer från flygplatsen till hotellet möts du av vår lokala agent Iberoservice.

Sol & bad

Stranden i Punta Cana och Bavaro är som tagen från ett vackert vykort, milslång och vit, kantad av palmer. Undervattensströmmar kan förekomma. Skillnader i ebb och flod.

Aktiviteter

Ett stort utbud av vattensporter som katamaran, speedbåt, parasailing, djuphavsfiske, dykning, vindsurfing m.m. Utanför stranden väntar aktiviteter som golf och ridning. Vill du se delfiner är Manati Park värt ett besök. Här kan du se delfinshow och själv få simma med delfinerna!

Mat & dryck

På de flesta hotell gäller All Inclusive, där all mat och dryck ingår i priset. Det finns ett begränsat utbud utanför hotellen, men sällan inom gångavstånd. Lunch från 270 pesos. Tvårättersmiddag från 820 pesos.

Nöjesliv

I Punta Cana finns ett par diskobarer och vid stranden ett par små barer. Det flesta hotell erbjuder mer eller mindre professionell underhållning med shower, musik och dans.

Shopping

I Punta Cana kan du framförallt köpa målningar i starka, karibiska färger, keramik, träsniderier, smycken, kaffe och cigarrer. Även smycken i bärnsten och larimar är populära.

Kommunikationer

En taxiresa inom Punta Cana kostar ca 10-20 dollar, beroende på sträcka. De har fasta priser och är lätta att få tag på från hotellområdena.

Valuta & kreditkort

Dominikanska pesos (DOP). De flesta hotell, butiker och även taxi accepterar också dollar. Uttagsautomater finns på de flesta hotell.

Pass & visum

Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter utresedatumet från Dominikanska Republiken.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccinportalen.se

El

110 volt. Transformator och adapter behövs.

Väder och klimat

Varmaste perioden, med minst nederbörd, tar sin början i februari fram till orkansäsongen som börjar i maj och pågår till slutet av november. I december och januari förekommer regn, i allmänhet som ganska kortvariga skurar. Däremellan skiner solen och det är aldrig kallt.

Ecpat

Ving samarbetar sedan 1999 aktivt tillsammans med organisationen Ecpat mot barnsexhandel. Läs mer i hotellpärmen eller i vår resmålsguide.

Turistbyrå

Dominikanska ambassaden
Box 5585
114 85 Stockholm
Besöksadress
Kungsholmsgatan 10, Stocholm
Telefon 08 - 667 46 11
Webbplats www.domeemb.se

Dominikanska Turistbyrån
Kungsgatan 37
111 56 Stockholm
Telefon 08 - 120 205 37
Webbplats www.restilldominikanska.se
E-post [email protected]

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Övrigt

Påskveckan "Semana santa" är landets viktigaste helg och infaller under perioden 30/3-5/4 2015. Då är det mycket livligt på alla semesterorter och många av våra utflykter ställs in. Vattensporter med motor är helt förbjudna och vattensporter utan motor kan vara helt eller delvis förbjudna under påskveckan. Februari är karnevalsmånaden i Dominikanska republiken, med kulmen på landets självständighetsdag 27/2. Nivåskillnader förekommer på resmålet. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc. Alla resenärer måste betala flygplatsskatt 10 USD (380 pesos) kontant på flygplatsen vid inresa, och 20 USD (760 pesos) vid utresa. För resenärer med Thomas Cook Scandinavian Airlines ingår detta i priset. De behöver alltså varken betala vid in- eller utresa.

 

 

Välkommen till Dominikanska republiken! http://www.ving.se/dominikanska-republiken/punta-cana/bilder

 

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: